Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τι είναι το Γανόδερμα (Ganoderma lucidum);

Lingzhi or Reishi
Lingzhi or Reishi (Photo credit: Wikipedia)

Το Ganoderma Lucidum είναι ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται σε δάση και είναι γνωστό και ως κόκκινο Reishi. Αυτά τα μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ασία για περισσότερο από 5.000 χρόνια και ήταν περιζήτητα από τους Κινέζους αυτοκράτορες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Η DXN προσφέρει μόνο την υψηλότερη, πιο ισχυρή και πιο αγνή ποιότητα του στελέχους του κόκκινου Reishi του GanodermaΤα μανιτάρια Ganoderma της DXN μπορούν να βρεθούν ψηλά στο κινεζικό βουνό Wuyi όπου παρθένα τροπικά δάση γύρω από την περιοχή προσφέρουν δωρεάν το ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια.
Αποτοξινώστε και ενεργοποιήστε το σώμα σας
Το Ganoderma μπορεί να εξαλείψει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα σας μέσω της πρόσληψης των διαφόρων “δυτικών” φαρμάκων. Επιτυγχάνει έτσι μια ισχυρή επίδραση αποτοξίνωσης για να διατηρήσει την ισορροπία του σώματός σας.
Το οργανικό γερμάνιο που περιέχεται στο Ganoderma βοηθά ώστε να ενισχυθεί η ικανότητα της ροής του αίματος στη μεταφορά οξυγόνου κατά περισσότερο από 1,5 φορές. Επίσης, αυξάνει το ποσοστό μεταβολισμού σας και επιβραδύνει τη γήρανση σας.
Σύμφωνα με έρευνα από Ιάπωνες γιατρούς, η συγκέντρωση οργανικού γερμανίου στο Ganoderma είναι περίπου 800 έως 2000 ppm.
Οφέλη για την υγεία σας
Οι επιστήμονες ερεύνησαν τα ειδικά αποτελέσματα θεραπείας του Ganoderma στο κυκλοφορικό σύστημα, στο νευρικό σύστημα και στο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και τις αντικαρκινικές επιδράσεις του.
Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί σημαντικά:
να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματός σας
να προσφέρουν ηρεμία στα νεύρα σας
 να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα
  να βελτιώσουν τις πιθανότητες ίασης του καρκίνου
Το σώμα σας λειτουργεί σε αυτά τα μεγάλα συστήματα. Σε περίπτωση που δεν ρυθμίζονται σωστά, μπορεί να αρρωστήσουν. Το Ganoderma βοηθά στη ρύθμιση των διαφόρων συστημάτων του σώματος σας, στη διατήρηση της σταθερότητας και στην εξασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών συνθηκών. Η μεγάλη ποσότητα των αντιοξειδωτικών στο μανιτάρι Ganoderma ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που επιτρέπει την καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων.
Επιβραδύνει τη γήρανση σας
Επιπλέον, το Ganoderma Lucidum περιέχει πολυσακχαρίτες που συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σας. Εξού και οι σταθεροποιητικές επιδράσεις του Ganoderma που μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας, να βελτιώσει τη ζωτικότητά σας και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Έτσι, το Ganoderma Lucidum μπορεί προφανώς να βοηθήσει και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσής σας. Και αυτή είναι η ουσία της αρχαίας κλασικής ιατρικής που δηλώνει, «η συνεχής κατανάλωση του Ganoderma κάνει το σώμα σας φωτεινό και νεανικό, επιμηκύνει της ζωή και σας κάνει σαν ένα αθάνατο που ποτέ δεν πεθαίνει».
Σχετικά με την κυκλοφορία του αίματος έχει βρεθεί ότι το εκχύλισμα της κόκκινης ποικιλίας Reishi μπορεί να μειώσει την πήξη του αίματος, μειώνοντας τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων.
Στις καρδιακές παθήσεις η κόκκινη ποικιλία Reishi έχει τεκμηριωθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση ορισμένων αρρυθμιών που οφείλονται στο στρες.
Συμβάλει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης LDL και των τριγλυκεριδίων.
Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Ηπατικές διαταραχές: η έρευνα έχει δείξει ότι το κόκκινο Reishi έχει προστατευτικές ιδιότητες. Η τακτική κατανάλωση κόκκινου Reishi μπορούν να αναζωογονήσουν πράγματι τα κύτταρα του ήπατος, που του επιτρέπει να εκτελεί τις ζωτικές λειτουργίες του.
Στους πνεύμονες το κόκκινο Reishi έχει δείξει οφέλη σε αυτούς που υποφέρουν από άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, καθώς και κοινές αλλεργίες.
Καρκίνος: Η τακτική κατανάλωση κόκκινου Reishi έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την παραγωγή ιντερφερόνης και ιντερλευκίνης Ι και ΙΙ, ισχυρών φυσικών αντικαρκινικών ουσιών που παράγονται στο σώμα μας.
Διαβήτης: Το κόκκινο Reishi οδηγεί στη μείωση του ζαχάρου στο αίμα, και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης σε περιπτώσεις τύπου II, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων.
Προστάτης: Υπάρχουν στοιχεία ότι το κόκκινο Reishi, όταν συνδυάζεται με άλλα βότανα, μπορεί σημαντικά να μειώσει το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA) στο αίμα.
HIV: Ουσίες Anti-HIV και αναστολείς της πρωτεάσης έχουν βρεθεί στο κόκκινο μανιτάρια Reishi. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνει το ιικό φορτίο και αυξάνει τα επίπεδα των CD4.
Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας & Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των Η.Π.Α.
Image and video hosting by TinyPicΤο έγκυρο και αναγνωρισμένο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και η Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των Η.Π.Α. (www.pubmed.gov) περιλαμβάνουν εκατοντάδες κλινικές μελέτες, δημοσιεύσεις και άρθρα για τις βιολογικές δράσεις και φαρμακολογικές ιδιότητες που έχει το Γανόδερμα καθώς και την θετική του επίδραση σε πολλές από τις σύγχρονες παθήσεις και ασθένειες.  
Επίσης, στις συχνές ερωτήσεις (ερώτηση 12) υπάρχει μία κυβερνητική επίσημη δημοσίευση του Cancer Research της Αγγλίας, το οποίο είναι το αγγλικό ισοδύναμο του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο. 

Για Πληροφ. Αγορα του Προιοντος Πατηστε Εδω:
ganoderma,γανοδερμα
ganodermaRGganoderma,γανοδερμα

1 σχόλιο:

  1. Thank you for your time and effort to summarize everything for the audience,. I am truly learning from your experience..Thanks again for useful resource.You have a very good site also! Threads are very interesting! Thank you very much for allowing me to comment in such a good sait.Thanks!
    ganoderma,γανοδερμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή